divendres, 20 de novembre del 2009

FUNDACIÓ JOAN XXIII

Ø
Ø El Centre d’Estudis Joan XXIII, es defineix com un centre d’inspiració cristiana fortament compromès amb la realitat social del seu entorn territorial. Som un instrument al servei d’aquests entorn i facilitem la seva inserció a la realitat cultural catalana. Per aquesta raó, volem donar una resposta educativa basada en l’acolliment, coneixement i acompanyament de les persones amb el propòsit que adquireixin els aprenentatges adequats per esdevenir persones equilibrades, responsables, competents i solidàries.

Aquesta proposta es concreta en:
1.- Formació acadèmica: aprendre a aprendre.
2.- Formació personal: aprendre a ser.
3.- Formació social: aprendre a conviure.
4.- Formació cristiana: aprendre a cultivar la vida interior.

Va ser fundat l'any 1968 pel jesuïta Ituarte i Mata, conjuntament amb un grup de jesuïtes i seglars, que van apostar per la creació d'un centre de formació de qualitat.
Des dels inicis va impartir ensenyaments per a infants: EGB, i per a adults: Formació Professional i alfabetització.


Ø
Aquest centre em va agradar molt, doncs ensenyen als nens des de ven petits a utilitzar les noves tecnologies. Una de les coses que més em va impactar va ser quan vam entrar a les classes i els nens/es no s'inmutaven per a res, seguien fent la seva feina, tot estava organitzat per racons, com per exemple el d'infermeria, la cuineta, la caseta, etc, i tots aquest racons els fan durant 6 hores setmanals.
Després també feien servir ordenadors portàtils tàctils per a la lectoescriptura, etc.

En aquest centre, ofereixen serveis com informàtica per als avis, un estudi de ràdio, etc.
En definitiva, penso que és un centre molt complert, i que és molt bo ifer una iniciació als infants cap a les noves tecnologies.



(Aquestes fotografies les he tret del bloc de la Marta Delgado amb el seu consentiment).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada