dissabte, 3 d’octubre del 2009

APUNTS DELS BLOCS:

Què són els BLOCS?
Són un mitjà de comunicació on pots publicar, compartir comentaris ,etc. Tècnicament el bloc consisteix en un espai web on pots penjar cronològicament textos o articles en que apareix el que escrius en primer lloc i les entrades més antigues al final del bloc.

Segons l'eciclopèdia lliure de construcció col·laborativa un blog, o en espanyol també una bitácora, és un lloc web periòdicament actualitzat que recopila cronològicament textos o articles d'un autor o diversos autors, en què apareix en primer lloc el més recent, on l'autor conserva sempre la llibertat de deixar publicat el que consideri pertinent.

En el llibre Orihuela resumeix diferents definicions de blog que són les següents:

" Lloc web compost per entrades organitzades mitjançant cronologia inversa, actualització freqüent i estil personal i informal."

I destaca que els blocs són "llocs personals autogestionats que generen comunitats amb un alt grau de fidelitat basades en interessos comuns i en la construcció compartida del coneixement."

Amb el bloc en general tens la possibilitat de deixar comentaris que serveixen per expressar la teva opinió sobre el que llegeixes, per fer arribar la teva veu a l'autor del bloc. Tothom pot veure el grau d'acceptació d'un bloc a través dels comentaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada