dimecres, 21 d’octubre del 2009

SEMINARI ACTIVITAT NOTÍCIA2

Aquest dimarts dia 20 d'octubre, unes companyes de classe van portar una altra noticia, d'un institut anglès que prohibeix als ensenyants vestir de manera informal. Van haver varies opinions, uns deien que aquesta norma era excessiva, i els altres que estava molt bé, que si posen unes normes pels alumnes també l'ha de complir el professorat.

Més tard, una companya ens va explicar el conte de "La Caputxeta Vermella" i tot seguit la Loles, (la professora de seminari) ens va donar unes tècniques de com hem d'explicar un conte als infants:

- Els nens/es escolten més amb un conte que narres gesticulitzant,amb canvis de veu i tons, etc que no pas si el llegeixes.

COM EXPLICAR EL CONTE:

- Cal saber el conte, tenir molt clar el conte, entendre la història i ser capaç d’improvisar.

VALOR DEL CONTE:

- La persona que explica s'ha de saber molt bé el conte, fer moltes repeticions i explicar de manera lenta, hem d'assimilar, no pas memoritzar, i aprendre els elements essencials de la història.
Els infants han de seure en una sola fila, el més a prop possible del narrador, no trencar mai l'incís màgic d'un nen/a dient-li a un altre infant que calli o que segui, més que res perquè estan escoltant no trenquin el fil.

Explicar el conte poc a poc, no allargar el conte, fer presentació dels personatges per a que els nens/es s’endinsin dins de la història.

VEU DEL NARRADOR:

- No cridar, amb veu tranquil·la, narració pausada i trencar la situació fent canvis de veu.
- Per tal d'assegurar-nos l'èxit hem de potenciar la simpatia, etc


Us deixo un link d'un bloc molt interessant que explica unes tècniques per a explicar contes per edats.


http://angelitau.blogspot.com/2009/01/tcnicas-para-trabajar-el-cuento.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada